Podtatranská florbalová liga - PFbL

PFbL 2016/2017

Na schôdzi vedúcich družstiev konanej 3.11.2016 boli odsúhlasené nasledujúce pravidlá a štatút Podtatranskej florbalovej ligy pre ročník 2016/2017 :

 

hala zamocek matejovce

1. VEDENIE LIGY : Ligu organizuje a riadi Organizačný výbor (ďalej OV)

A- zloženie - Jozef Dodys Zubal , Jaroslav Šimko.

B- je im podriadená disciplinárna komisia/ďalej DK/, ktorá je zložená z vedúcich družstiev hrajúcich v tomto ročníku.

C- zhromažďuje výsledky zápasov, vedie tabuľku družstiev, spracúva štatistiku brankárov a strelcov, vyhodnocuje súťaž.

D- zvoláva stretnutia DK, ak k tomu vzniknú dôvody/tresty, karty, pripomienky, protesty družstiev, rozhodcov a pod./, prípadne tieto rieši s DK pomocou mailovej pošty, alebo cez skupinu Vedúcich družstiev a ich zástupcov na FB.

E- zvoláva min. 1.stretnutie vedúcich družstiev, ich zástupcov a to na začiatku ročníka, prípadne ak k tomu vzniknú iné dôvody.

F- riadi sa oficiálnymi florbalovými pravidlami a týmito internými pravidlami.

Vedúci družstiev im v tejto činnosti budú pomáhať, nie im prácu sťažovať, vyhľadávať konflikty, odmietať spoluprácu, zneužívať ich prácu a snaženie …

2. DISCIPLINÁRNA KOMISIA : je podriadená O.V.

     - zloženie – vedúci družstiev, hrajúcich v tomto ročníku, prípadne ich zástupcovia uvedení na súpiskách.

3. IDENTIFIKÁCIA LIGY : adresa net.stránky - pfbl.jecool.net , stránka na soc.sieti Facebook – podtatranska florbalova liga, mail.adresa – Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. , mobil - 0905 976 862 , 0915 329 941. Partnerská stránka – sportvin - na ktorej nájdete všetky podrobnosti ligy i tipovačku zápasov našej ligy.

VŠEOBECNÉ USTANOVENIA, INTERNÉ PRAVIDLÁ :

1.HRACIE ČASY,HRACÍ SYSTÉM: hraje sa turnajovým spôsobom 6.kolovo podľa zverejneného rozpisu zápasov. Ihrisko hala Sportcentrum Poprad - Matejovce. Súťaž je dlhodobá, končí sa konečnou tabuľkou, bez play off. Kritérium pre umiestnenie sú body. Pri ich rovnosti body zo vzájomných zápasov, ďalej rozdiel skóre. Začiatok súťaže je 21.11.2015. Hracia doba 3x15min hrubého času s 2.min. prestávkami medzi tretinami. Hrací čas sa zastavuje len pri závažných udalostiach- úraz, nevoľnosť a pod. na pokyn rozhodcu. Posledné 3.minúty tretej tretiny sa hraje čistý čas. To znamená, čas sa zastaví pri akomkoľvek prerušení hry. Zápasy sa nesmú presúvať, ani nijak meniť čas a poradie zápasov. Družstvo si môže vybrať len 1.oddychový čas počas celého zápasu ! Dĺžka oddychového času je 1.minúta.

2.ŠTARTOVNÉ, PODMIENKA ŠTARTU V LIGE: Štartovné je 110€ na družstvo. Z toho je 60€ záloha. Tá je určená na vyplatenie prípadných kontumácii družstva. Vracia sa na konci sezóny, ak družstvo nebude kontumované. Za každého hráča, zapísaného na súpiske je potrebné odovzdať registračný poplatok 1€ najneskôr pred zápasom, v ktorom má hráč nastúpiť na zápas. Ak hráč nenastúpi ani na jeden zápas, hoc bol zaregistrovaný a nezaplatí registračný poplatok, ten bude odpočítaný zo zálohovej časti príslušného družstva na konci sezóny. K zaregistrovaniu je potrebná súčasná fotka hráča, jeho dáta narodenia, Hráči musia slniť podmienku veku a to dátum narodenia 2000 a starší. Za hráčov mladších ako 17. rokov, ak na zápase nie je prítomný rodič, resp. zákonný zástupca, zodpovednosť za neho preberá vedúci družstva, prípadne jeho zástupca!!!

3.HRACÍ DEŇ: Hrací deň je sobota podľa zverejneného rozpisu zápasov, so začiatkom 15.00 hod.

4.ROZHODCOVIA: Rozhodcovia budú delegovaní spoluorganizátorom ligy p. Šimkom. Zápas rozhodujú dvaja rozhodcovia , za čo im bude udelená odmena po 5€. Rozhodcom bude pomáhať pomocník. Jeho úlohou je obsluha časomiery, ukazovateľa skóre, prípadne pomoc pri zápisoch, vypísanie zápisu na stránke sportvin.sk, kde sa automaticky bude generovať tabuľka i všetky štatistiky. Za to mu bude udelená odmena 4€ na zápas.

5.PODMIENKA ZAČATIA ZÁPASU:

A- zápis o stretnutí. Vedúci družstva vypíše do pretlačených zápisoch o stretnutí čísla hráčov svojho družstva, označí brankára. V zápise budú označení hráči s trestami, ktorí nemôžu hrať, prípadne neuhradené finančné tresty, nezaplatený reg. poplatok. Finančné tresty ako aj reg. poplatok musí byť uhradený pred zápasom, v ktorom má hráč nastúpiť, nie počas neho, resp. po ňom! Pozor- žiadna čakacia doba neexistuje !!!! Pokiaľ nebude mať družstvo riadne vypísaný zápis, počet hráčov bude nedostatočný, zápas sa kontumuje v jeho neprospech s výsledkom 0:5. Zápis sa musí vypísať, prípade uhradiť tresty pred riadnym časom začatia zápasu. Preto choďte na svoje zápasy s dostatočným predstihom, vyhnete sa kontumáciám.

B- jednotné dresy- hráči musia mať dresy jednotnej farby s viditeľne označenými číslami na chrbte. Ak majú družstvá rovnaké, prípadne podobné farby dresov, budú im poskytnuté rozlišovacie vesty.

C- výstroj– obuv-salovky, botasky. Brankár musí byť chránený maskou.

D- minimálny počet hráčov na začatie zápasu je 3 + 1 !!!

E- pred zápasom je potrebné uhradiť poplatok 17€ za zápas a družstvo. Ten slúži na vyplatenie nájmu haly, rozhodcu, pomocníka. Pokiaľ nebude tento poplatok uhradený, nemôže sa začať zápas! Družstvo, ktoré tak neučiní, bude mu zápas kontumovaný v jeho neprospech 0:5.

6. POČAS ZÁPASU A PO JEHO SKONČENÍ:

A- kapitán- ten jediný má právo konzultácie s rozhodcom. Je označený páskou. Pred zápasom mu rozhodca odovzdá kap. pásku, prípadne rozlišovacie vesty, ktoré po jeho skončení vráti späť rozhodcovi. Na záver podpíše zápis o stretnutí, kde podpisom potvrdí skóre, strelcov, udelené karty, príp. uvedie protest. Neskoršie protesty, neuvedené v zápise nebudú akceptované.

B- kapitán, resp. vedúci družstva /jeho zástupca/ môže v spolupráci s rozhodcami previesť konfrontáciu hráčov súpera. Na stolíku časomiery budú pripravené stále aktualizované súpisky družstiev s fotografiami hráčov na rube súpisky. To je možné cez prestávky medzi jednotlivými tretinami. Konfrontácia po zápase nie je možná. V prípade nastúpenia hráča mimo súpisky bude družstvo kontumované, ako keby nenastúpilo na zápas.

C- pri znížení počtu hráčov pod min.počet 3+1 je zápas ukončený s výsledkom 5:0 pre súpera.

7. PRESTUPY, DOPLNENIE HRÁČOV NA SÚPISKU, SÚPISKA, ZÁPIS O STRETNUTÍ:

A- doplnenie hráča na súpisku – je možné do stredy do 20.00 hod pred sobotou, v ktorej má nastúpiť na zápas výhradne vedúcim družstva, prípadne jeho zástupcom uvedeným na súpiske, a to mailom poslaným z vlastnej mail. adresy uvedenej na súpiske na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. . K zaregistrovaniu musí priložiť súčasnú fotografiu hráča, jeho dáta narodenia, Za každého dopísaného hráča sa musí zaplatiť registračný poplatok 1€ a to najneskôr pred zápasom, v ktorom daný hráč nastúpi. Hráči s nezaplateným poplatkom budú poznačení v predtlačenom zápise o stretnutí. Súpisky družstiev sa uzatvárajú 22. kolom, t. z. na 23. kolo už nie je možné dopísať žiadneho hráča!!!

B- prestupy – Prestup hráča do iného družstva počas sezóny nie je možný! Výnimka je povolená len vtedy, ak družstvo bude vylúčené z ligy. Z vylúčeného družstva môže hráč prestúpiť do iného družstva po zaplatení nového registračného poplatku 2€.

C- súpiska – je možné dopĺňať neobmedzení počet hráčov za podmienky štartu v lige. Súpisky s fotkami hráčov sú k dispozícii pri stole zapisovateľa pre prípadnú konfrontáciu hráčov. Pri nastúpení hráča mimo súpisku, prípadne ak nie je hráč zapísaný v zápise, nie je mu dopísané číslo dresu družstvo, je potrestané ako keby nenastúpilo na zápas- bude kontumované, budú mu odpočítané 3.body a udelená pokuta.

D- zápis o stretnutí –Pred každým zápasom dopíše kapitán družstva do zápisu vedľa predtlačených mien hráčov svojho družstva do príslušnej kolónky čísla hráčov, ktorí v zápase nastúpia, brankára miesto čísla označí písmenom B, označí i seba ako kapitána, vedľa mena písmenom C. Dopísanie hráča po začatí zápasu už nie je možné, hráč nemôže nastúpiť na zápas! Pri udelení červenej karty, prípadne iného trestu hráčovi, zapíše rozhodca krátko a jasne za aký priestupok mu kartu/trest udelil.

8. TRESTY:

A- osobný - je potrestaný hráč, do zaplatenia finančného trestu a uplynutí sankcie nemôže nastúpiť na zápas. Zaplatiť je možné členovi O.V najneskôr pred zápasom, v ktorom už môže hráč nastúpiť. Pozor na úradný začiatok zápasu ! Trest bude poznačený v zápise o stretnutí, pri jeho zaplatení to poznačí rozhodca do zápisu. Nižšie uvedené sankcie sú minimálne a budú udelené automaticky. Prípadné úpravy trestov sú v plnej kompetencii D.K.

Č.K.1- stop do konca zápasu. Pri udelení 3 x Č.K.1 finančná pokuta 5€.

Č.K.2- stop do konca zápasu a nasledujúci zápas. Pri udelení 1 x Č.K.2 finančná pokuta 10€

Č.K.3- stop do konca zápasu a minimálne nasledujúci zápas. Výšku trestu určí Disciplinárna komisia. Pri udelení 1 x Č.K.3 finančná pokuta 15€.

B- kolektívny - tu je potrestané družstvo. Až do jeho uhradenia nemôže nastúpiť na zápas, ten sa automaticky kontumuje v jeho neprospech 0:5. Každá kontumácia znamená krátenie zálohy o 20€. Po tretej prichádza družstvo o zálohu a nastáva jeho vylúčenie z ligy! Hráči zapísaní na súpiske vylúčeného družstva môžu byť dopísaný na inú súpisku po zaplatení nového reg. poplatku 2€. To je možné do termínu uzavretia súpisiek pre tento ročník.

C- podrobné vysvetlenie za aké zákroky a činnosti sa udeľujú jednotlivé Č.K nájdete v prílohe...

9.TITUL A CENY:

A- Družstvá umiestnené na 1-3.mieste dostanú príslušné poháre a jednotlivý hráči medaile adekvátne umiestneniu. Medaile budú v max. počte 20,, aj keď súpiska družstva bude obsahovať viac hráčov. Pri nižšom počte hráčov na súpiske ako 20, dostane družstvo medaile podľa hráčov na súpiske. Podľa finančných možností bude prípadne zakúpený putovný pohár, ktorý bude prepožičaný víťaznému družstvu na celú nasledujúcu sezónu. Na ten sa budú postupne lepiť štítky s názvom najlepšieho družstva s príslušným ročníkom ligy.

B- Poháre dostanú aj jednotlivci podľa štatistík a to najlepší strelec, nahrávač, najlepší hráč kanadského bodovania (góly, asistencie) a brankár, ktorý musí odchytať min. 50% zápasov z celkového počtu.

C- Vyhlásime a odmeníme aj hráčov all star podľa hlasovania vedúcich družstiev a ich zástupcov. Najlepší tipéri našej ligy dostanú vecné ceny.

10. SPOLUPRÁCA S NET. STRÁNKOU SPORTVIN:Na stránke sportvin.sk bude prebiehať súťaž v tipovaní našich zápasov. Podmienka je registrácia na tejto stránke. Je možné do nej pridávať i príspevky,fotky,komentára,vytvoriť profil svojho družstva. Stránka sportvin bude využívaná i na vedenie všetkých štatistík a tabuľky družstiev.

11. VÍŤAZ LIGY:Víťaz ligy má právo štartu v amatérskych majstrovstvách Slovenska vo florbale, ktoré sa budú konaťv športovej hale pri SOŠ Ostrovského v Košiciach najneskôr 18.6.2017 (je možný skorší termín, ktorý bude včas oznámený). Účasť v nich je hradená organizátorom OMM Košice. Pri odmietnutí účasti víťaza ligy, dostane túto možnosť družstvo umiestnené na 2., resp. 3. mieste. Podmienka je súpiska družstva s min. 70% hráčov totožných so súpiskou z našej ligy...

TIETO PRAVIDLÁ SÚ ZÁVÄZNÉ !!!

 

 

 

 

V Poprade 4.11.2016                                                                           Organizačný výbor Podtatranskej florbalovej ligy.

 

Na stránke sa pracuje

Prepáčte na stránke sa pracuje navštívte túto sekciu neskôr

PFbL 2012/2013

Podtatranská amatérska florbalová liga, vnizkla v spolupráci FBC Veľká Lomnica a FBC Young Arrows Spišská Nová Ves. Každé kolo sa hraje turnajovým spôsobom (každý s každým), striedavo vo Veľkej Lomnici a Spišskej Novej Vsi. V jednotlivých kolách hraje maximálne  6 mužstiev.

MIESTA KONANIA:

Telocvičňa Základnej školy Veľká Lomnica

Fit House Spišská Nová Ves

HRACÍ ČAS:

2 x 10 minút

HRACÍ PORIADOK:

Hrá sa podľa platných pravidiel florbalu

Každý hráč hra na vlastné nebezpečie

VYNÍMKY K HRACIEMU SYSTÉMU:

Veľká Lomnica - hrací systém (3+1), každý priestupok trestaný 2 min vylúčením bude posudzovaný ako trestné strieľanie

Spišská Nová Ves - hrací systém (4+1), každý priestupok trestaný 1 min vylúčením

VEKOVÁ KATEGÓRIA:

Od 15 rokov vyššie

ROZPIS:

1. kolo - 27.10.2012 (telocvičňa Veľká Lomnica)

2. kolo - 1.12.2012 (Fit House Spišská Nová Ves)

3. kolo - 22.12.2012 (telocvičňa Veľká Lomnica)

4. kolo - 2.2.2013 (Fit House Spišská Nová Ves)

5. kolo - 23.2.2013 (telocvičňa Veľká Lomnica)

6. kolo - 13.4.2013 (Fit House Spišská Nová Ves)

7. kolo - 27.4.2013 (telocvičňa Veľká Lomnica)

8. kolo - 2.6.2013 (Fit House Spišská Nová Ves)

9. kolo - 16.6.2013 (Fit House Spišská Nová Ves)

10. kolo - 30.6.2013 (telocvičňa Veľká Lomnica)

Poradie v lige

PMužstvoBody
1 FBC Veľká Lomnica 12
2 PINK PANTHERS Poprad 12
3 Falcons Stará Ľubovňa 11
4 LEGENDY Sp. Podhradie 9
5 FBC Vrbov 2
6 Night Riders Sp. Nová Ves 0

Top hráči

Kanál noviniek

Login form




© Vetky práva vyhradené PFBL 2013